Kaj je MAKRAME? (piše: Darija Huzimec)

Makrame je prišel v moje življenje naključno. Ker že od otroštva rada ustvarjam in se učim novih tehnik, me je makrame popolnoma prevzel. Makrame kombiniran z čim bolj naravnim kristalom pa je zame vrhunec, saj vključuje umetnost vezenja, natančnost in doslednost z močno vibracijo kristala, ki je ljubeče ampak čvrsto obdan z makrame vezavo. Končni izdelek je namenjen vsakodnevnemu nošenju, je orodje in podpora za našo rast in razvoj.

Makrame vezava je posebna tehnika vezenja, ki se lahko uporablja za izdelavo različnih izdelkov, med drugimi tudi unikatnega, ročno narejenega nakita. Jaz izdelujem makrame ogrlice v katere so vpleteni različni kristali, občasno pa tudi kakšne manjše praktične izdelke kot so makrame obeski za ključe, zapestnice,… Za kvaliteten makrame je nujen vrhunski material, zato uporabljam samo najboljše povoščene sintetične vrvice. Svojo makrame verižico imate lahko tako nenehno na sebi, tudi pri tuširanju, plavanju, športnih aktivnostih.

Vsak kristal in kamen je osebno izbran ter navezan s pozornostjo, ob meditaciji in povezovanju s kristalom in vesoljem. Kristali so močni podporniki na naši poti, pomagajo nam balansirati našo vibracijo, zrahljati in odstraniti blokade ter pozdraviti naše rane. Vsak kristal je zavest, enako živ kot mi sami. Najraje uporabljam popolnoma surove, neobdelane kristale, ko je to mogoče. Včasih pa je potreben kompromis s poliranim kristalom, ki je še vedno minimalno obdelan. Poliran kristal je mnogokrat bolj prijazen za vsakodnevno nošenje, saj nima ostrih robov. Zelo velika prednost makrame vezave je v tem, da lahko ohranimo kristal ali kamen nedotaknjen, ni potrebe po luknjanju kristala, saj se vezava prilagodi posebni obliki vsakega kristala in ne obratno. Zame je to izrednega pomena, da je lahko kristal nedotaknjen, posebno pri meteoritih kot so moldavit in razni tektiti.

Prepustite se svoji intuiciji, naj vaša duša izbere pravi kristal. Z makrame vezavo bo kristal lahko nenehno zraven vas, zraven vaše srčne čakre, kot vaš varuh in podpornik <3

Če vas zanimajo moje stvaritve z MAKRAME, kliknite TUKAJ. (MAKRAME BY DARIJA)

Članek je sestavila: Darija Huzimec
darija.huzimec@gmail.com

Več o Dariji in njenem delu si lahko preberete TUKAJ.

 

Dodaj komentar