Bakrena steklenica / Bakrena posoda SATOVJE (500 ml) + vrečka iz ekološkega bombaža

25,00 

Steklenica (500 ml) iz BAKRA – z dizajnom SATOVJA in priloženo vrečko iz ekološkega bombaža.

94 na zalogi

Opis

PREDNOSTI PITJA VODE IZ BAKRA

Glede na ajurvedo ima voda, shranjena v bakreni posodi, dobi sposobnost uravnoteženja vseh treh doš v telesu (vata, kapha in pitta). Voda, shranjena v bakreni posodi, je znana kot “tamara jal” in naj bi se pila po temu, ko je bila shranjena vsaj 8 ur v bakreni posodi. Ko je voda shranjena v bakreni posodi, baker nežno proniclja v vodo in mu daje vse svoje pozitivne lastnosti. Najboljše pri tej vodi je, da se nikoli ne “postara”, ostane “živa” in jo je mogoče zelo dolgo hraniti. Pozitivne lastnosti vode, ki je shranjena v bakreni posodi, glede na Ayurvedo in glede na znanost:

Lahko uniči bakterije: Znano je, da je baker oligodinamičen (sterilizacijski učinek kovin na bakterije ) in lahko zelo učinkovito uniči bakterije. Posebej učinkovit je proti E. coli in S.aureus – to sta dve bakteriji, ki jih pogosto najdemo v našem okolju in za katere je znano, da povzročajo hude bolezni v človeškem telesu. Znano je, da pomaga preprečevati pogoste bolezni, ki se prenašajo z vodo, kot so driska, dizenterija in zlatenica. Zato je baker veljal za najcenejšo rešitev za čiščenje vode v državah, ki nimajo dobrega sanitarnega sistema. Torej, če se bojite, da bi bila voda onesnažena, jo shranite, preden jo popijete, v bakreno posodo za nekaj ur in verjemite, da boste pili bolj zdravo in čisto vodo.

-Spodbuja vaše možgane: Naši možgani delujejo tako, da prenašajo impulze (ali ukaze) z enega nevrona na drugega skozi območje, znano kot sinapse. Ti nevroni so prekriti z ovojnico, imenovano mielinska ovojnica, ki deluje kot nekakšno prevodno sredstvo in pomaga pri pretoku impulzov. Baker dejansko pomaga pri sintezi fosfolipidov, ki so bistveni za tvorbo teh mielinskih ovojnic. Tako vaši možgani delujejo veliko hitreje in učinkoviteje. Poleg tega je znano, da ima baker možganske stimulanse in antikonvulzivne lastnosti (pomaga preprečevati epileptične napade).

– Pomaga uravnavati delovanje ščitnice: Strokovnjaki pravijo, da imajo nekateri ljudje z boleznijo ščitnice nizki nivo bakra v telesu. Čeprav je to najpogosteje opaženo pri ljudeh s hipertiroidizmom (prekomerni ščitnični hormon), lahko tisti s hipotiroidizmom (nizke ravni ščitničnega hormona) trpijo zaradi te pomanjkljivosti. Baker je eden najpomembnejših mineralov v sledovih, ki ga ščitnica potrebuje za optimalno delovanje. Pomanjkanje bakra lahko povzroči neskladnost delovanja žleze. Ko torej pijete vodo iz bakrene posode, ta nadomesti to možno pomanjkljivost in uravnava delovanje ščitnice.

– Pomaga pri artritisu in vnetih sklepih: Baker ima zelo močne protivnetne lastnosti. Je še posebej ugoden za lajšanje bolečin, ki nastanejo zaradi vnetih sklepov – tako kot recimo pri artritisu in revmatoidnem artritisu. Poleg tega ima baker tudi lastnosti krepitve kosti in imunskega sistema, zato je popolno zdravilo za artritis in revmatoidni artritis. Zato je pitna voda, obogatena z bakrom, odličen način za lajšanje bolečin pri teh boleznih.

– Zdravje kože in nastajanje melanina: Ali imate na koži akne ali madeže? Pijte vodo, shranjeno v bakreni posodi. To je zato, ker je baker glavna sestavina pri proizvodnji melanina (pigmenta, ki omili barvo vaših oči, las in kože) v naših telesih. Poleg tega baker pomaga tudi pri proizvodnji novih celic, ki pomagajo obnavljati zgornjo plast kože. Medtem ko melanin telesu pomaga, da je varen pred poškodbami sonca, pospešuje celjenje ran in zakriva brazgotine, je tvorba novih celic blaginja za gladko, brez madežev in čisto kožo. Strokovnjaki ajurvede pravijo, da je pitje te vode redno, še posebej zgodaj zjutraj, lahko razlika med aknami in čisto kožo.

Upočasni staranje: Če vas skrbi videz drobnih linij, je baker vaše naravno zdravilo. Voda obogatena z bakrom ima zelo močne antioksidativne lastnosti in pomaga tvoriti celice, ki se borijo proti prostim radikalom – eden glavnih razlogov za nastanek drobnih linij – in pomaga pri proizvodnji novih in zdravih kožnih celic, ki nadomeščajo stare umirajoče. Zaradi obeh lastnosti je baker zanesljiv način za premagovanje drobnih linij.

Pomaga izboljšati delovanje prebavnega sistema: ena najpogostejših težav, s katero se srečujemo danes, so prebavne motnje. Kislina, plini ali preprosto nezmožnost prebave določenih živil so pogoste in tu vam lahko pomaga voda obogatena z bakrom. Baker ima lastnosti, ki spodbujajo peristaltiko (ritmično krčenje in sproščanje želodca, ki pomaga, da se hrana prebavi in ​​premika po prebavnem traktu), ubija škodljive bakterije in zmanjšuje vnetja v želodcu – zaradi česar je odlično sredstvo za razjede, prebavne motnje in okužbe. Poleg tega baker pomaga tudi pri čiščenju in razstrupljanju želodca, uravnava delovanje jeter in ledvic, pomaga pri pravilnem odstranjevanju odpadnih snovi in zagotavlja absorpcijo hranil iz hrane.

– Glede na Ajurvedo naj bi baker pomagal razstrupiti želodec: zgodaj zjutraj na tešče naj bi spili velik kozarec vode, ki je bila čez noč shranjena v bakreni posodi.

– Pripomore pri hujšanju: Če se vam zdi, da vam diete preprosto ne pomagajo pri hujšanju, poskusite redno piti vodo, shranjeno v bakreni posodi. Poleg pomoči pri vzpostavljanju ravnovesja prebavnega sistema baker telesu pomaga tudi pri razgradnji maščob in njihovi učinkovitejšem izločanju iz telesa . S tem pomagate telesu, da obdrži le tisto, kar bo porabilo, ostalo pa zavrže.

– Pomaga pri anemiji (pomanjkanje rdečih krvničk): Najbolj neverjetno dejstvo o bakru je, da ga potrebujemo v večini procesov, ki se pojavijo v našem telesu. Od nastanka celic do pomoči pri absorpciji železa je baker bistven mineral za delovanje vašega telesa. To je eden od razlogov, da pomaga tudi pri slabokrvnosti. Baker je bistven sestavni del celotnega procesa absorpcije in uporabe železa v telesu, saj pomaga vzdrževati raven hema (železa) in uravnava njegov pretok v krvnih žilah.

– Pomaga pri hitrejšem celjenju ran: Znan je po svojih protibakterijskih, protivirusnih in protivnetnih lastnostih. Zato ni čudno, da je baker odličen način za hitro celjenje ran. Poleg tega je znano tudi, da baker krepi vaš imunski sistem in pomaga pri proizvodnji novih celic. Toda njegove zdravilne lastnosti niso omejene le na zdravljenje ran izven telesa. Znano je tudi, da baker pomaga pri ranah znotraj telesu, zlasti v želodcu. Vse to skupaj nam da vedeti, da je baker zelo učinkovito zdravilno sredstvo.

– Pomaga ohranjati zdravje srca in ožilja ter premaguje hipertenzijo: Srčne bolezni so ena najpogostejših bolezni, za katerimi trpi veliko ljudi, baker pa pomaga zmanjšati tveganje za razvoj te bolezni. Po podatkih Ameriškega združenja za boj proti raku je bilo ugotovljeno, da baker pomaga uravnavati krvni tlak, srčni utrip in znižuje raven holesterola in trigliceridov. Prav tako pomaga preprečevati kopičenje zobnih oblog in ima dokumentiran učinek razširjanja krvnih žil, da se omogoči boljši pretok krvi v srce. Pomaga tudi znižati raven trigliceridov.

– Lahko pomaga pri raku: Rak je lahko izčrpajoč tako za bolnika kot za njegovo družino. Ne bomo govorili, zakaj pride do raka. A kako pomaga baker? No, baker ima zelo močne antioksidativne lastnosti, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom in izničijo njihove škodljive učinke – eden glavnih razlogov za razvoj raka. Po navedbah Ameriškega združenja za boj proti raku natančen mehanizem, kako baker pomaga pri preprečevanju nastanka raka, še vedno ni znan, vendar so nekatere študije pokazale, da ima baker pomemben učinek proti raku.

 

IZGLED IN VZDRŽEVANJE

Bakrena posoda bo izgledala naravno lepa, dokler bo čista. A čez nekaj časa se lahko v njeni notranjosti in na zunanji površini pojavijo razni madeži. To se pojavi zaradi oksidacije. To je posledica naravnih lastnosti bakra in nima nobenih slabih vplivov na pitno vodo iz bakrene steklenice, posode ali kozarca. Te madeže se enostavno očisti.

Da bo bakrena posoda ostala lepa, vam predlagamo, da uporabite enega od naslednjih načinov čiščenja:

1. SOL IN BELI KIS
Vzemite razpršilko za vodo in jo napolnite z belim kisom ter dodajte 2-4 žlice soli in jo dobro pretresite. Sol se mora v kisu raztopiti.
S to mešanico popršite bakreno posodo zunaj in znotraj in pustite cca. 15 minut. Nato posodo zdrgnite in splaknite z vodo.
Da lažje dostopate do notranjosti posode vzemite krpo ali gobico, ter jo postavite na leseno mešalko oz. “kuhalnico”. Uporabite beli kis in sol, premešajte, in dobro podrgnite notranjost.

2. LIMONA IN SOL
V kolikor imate dostop do madeža, le-tega “posolite” in vzemite polovico limone, in zdrgnite po površini.
Da lažje dostopate do notranjosti posode vzemite krpo ali gobico, ter jo postavite na leseno mešalko oz. “kuhalnico”. Na krpo nadenite sol in limono, in dobro podrgnite notranjost.

3. VINSKI KAMEN
Zmešajte vinski kamen in limonin sok v takšnem razmerju, da dobite gosto pasto. To pasto s krpo nanesite na bakreno posodo, in pustite cca. 5 minut. Nato pa posodo dobro sperite z mlačno vodo.
Da lažje dostopate do notranjosti posode vzemite krpo ali gobico, ter jo postavite na leseno mešalko oz. “kuhalnico” in dobro podrgnite notranjost.

4. POSEBNA KRPA 3M SCOTCH BRITE (very fine)
Za čiščenje bakra se lahko uporablja tudi 3M SCOTCH BRITE (zelo fina)

 

UPORABA

  • Bakrene steklenice uporabljajte le za vodo. Ne uporabljajte je za napitke ali sadne sokove.
  • Čistite le ročno, ne v pomivalnem stroju
  • Hranite izven direktno sončne svetlobe.
  • Bakreno steklenico je potrebno vsake toliko časa očistiti z naravnimi čistili, z mehko gobico in z mlačno vodo.

 

POZOR! V bakrenih steklenicah uporabljajte samo vodo. Ne nalivajte sokov, gaziranih ali kislih pijač. 

Morda vam bo prav tako všeč…