Intimnost – OSHO (KNJIGA)

22,00 

Knjiga o intimnosti in premagovanju obrambnih mehanizmov, povezanih z njo. Za ljubeč in odkrit odnos s sočlovekom.

Ni na zalogi

Šifra: 4027-21 Kategorija: Oznake: , , Product ID: 13879

Opis

Ali smo v današnjem času sploh še sposobni resnične intimnosti? Smo pripravljeni drugi osebi razkriti najgloblje občutke in ranljivosti?

Želite, da bi bila druga oseba intimna, da bi opustila svoje obrambne mehanizme, postala ranljiva, odprla vse svoje rane, odvrgla vse svoje maske in lažno osebnost ter popolnoma razgaljena stala pred vami. Po drugi strani pa se vsakdo boji intimnosti – želite biti intimni z drugim človekom, svojih obrambnih mehanizmov pa ne odstranite.

To je eden od konfliktov med prijatelji, med ljubimci: nihče noče opustiti svojih obrambnih mehanizmov in nihče se noče povsem razgaliti in biti popolnoma iskren, odprt – oba pa potrebujeta intimnost. Dokler ne pozabite na vse svoje zadržke in stvari, ki ste jih potlačili – to so darovi vaših religij, kultur, družb, staršev, šolstva –, ne morete biti intimni z nikomer. Pobudo morate prevzeti sami.

Če živite preprosto, naravno, vas ni strah intimnosti, ampak občutite izjemno radost, ko se dva plamena tako približata drug drugemu, da skoraj postaneta eno in tako srečanje je neverjetno zadovoljujoče, izpolnjujoče zrt prinaša obilo hvaležnosti.

 

O AVTORJU

OSHO je sodobni mistik, čigar življenje in učenje vplivata na milijone ljudi vseh starosti in poklicev, je britanski Sunday Times razglasil za enega od »1000 ljudi, ki so zaznamovali dvajseto stoletje«. Njegove mednarodne knjižne uspešnice so na voljo v 58 jezikih po vsem svetu.

 

INFORMACIJE O KNJIGI

Jezik: Slovenščina
Št. strani: 270
Dimenzije: 14 x 22cm
Vezava:
Mehka vezava

Morda vam bo prav tako všeč…