Akcija!

Japamala, Mala, 108 kroglic iz Rudraksha kroglice

20,00 

Mala je hinduistično in budistično orodje za molitev in meditacijo. Uporablja se za štetje manter med meditacijo.

3 na zalogi

Opis

Budistični “rožni venec”
108 kroglic
Dolžina: cca. 40 cm
Velikost kroglic: 0,8 cm

Dodatek: vrečka iz blaga

Kaj je MALA ali JAPAMALA?

Mala je hinduistično in budistično orodje za molitev in meditacijo. Uporablja se za štetje manter med meditacijo. Mantra je zbirka besed, pogosto iz sanskrta, ki se ponovi večkrat – tradicionalno 108 – krat. Med ponavljanjem se osredotočite na pomen in vibracijo besed, po možnosti v kombinaciji s spremljajočo vizualizacijo. Z vadbo v takšni meditacijski praksi se vaše misli umirijo in telo sprosti. Dandanes se mala nosi tudi kot modni dodatek.

Služi istemu namenu kot v krščanstvu rožni venec. Kroglice iz (pol)dragih kamnov, biserov, semen bodhi ali lesa lahko služijo štetju manter, molitev, meditaciji ali le kot eneergijska podpora. Vrvica je enaka za vsako malo in mora biti sestavljena iz devetih niti, ki simbolizirajo Budo Vajradhara in osem Bodhisattv. Večja kroglica na koncu pomeni modrost, zavedanje praznine, valjasta kroglica na vrhu velike kroglice pa simbolizira praznino samo.

Mala s 108 kroglicami se uporablja pri recitiranju ali petju manter. 108 je idealno število za vse vrste namenov. Pomembno je, da bodo naše misli med recitiranjem ali petjem mantre čiste. Mantra je praktična uporaba skrivnih moči, ki lahko pomagajo našemu napredku. Učinek bo dosežen z večkratnim ponavljanjem mantre; to postane bolj poglobljeno, ko nadaljujemo s to recitacijo. Bistven je zvok, ki nastane med recitiranjem. Ta zvok ustvari edinstven duhovni odtis na osebo, ki recitira. Pravijo, da je mantra kot človek; obstajajo različne stopnje, skozi katere je treba iti, preden dosežemo končni učinek: “Očiščenje misli.” Obstajajo različne mantre z inherentno potencialno močjo; ti se lahko osebno prenesejo od Mojstra k iniciantu. To so tako imenovane “siddha mantre”.

Rudraksha (Elaeocarpus ganitrus) is the divine gift of Lord Shiva for the benefit of humanity. Rudraksha means “Tears of Rudra” (Lord Shiva); they are the holiest items with mystical powers. For thousands of years, people have been utilizing the beads for obtaining spiritual, material and medicinal benefits. It is believed that one who wears Rudraksha is untouched by sins, and is protected from all negativity. The natural electromagnetic properties of the holy Rudraksha beads have been found to improve the concentration, focus and mental stamina. According to Ayurvedic scriptures, wearing Rudraksha can have positive effects on the heart, nerves, and is good for relieving a person from stress, depression, anxiety, palpitations, high blood pressure. For the spiritual seeker this is a blessing in disguise, as the wearer of Rudraksha is able to archieve his goals faster; also the effects of the rituals will be ten times more effective.