Akcija!

Japamala, Mala – PALO SANTO (42 cm)

46,00 

Palo Santo ali »Sveti Les« je naravni les, aromatično kadilo, ki je že stoletja nepogrešljiv pripomoček ljudstev iz Južne Amerike.

Ni na zalogi

Opis

Ročno delo prebivalcev južne Amerike. Etično pridobljeno.

Kaj je MALA ali JAPAMALA?

Mala je hinduistično in budistično orodje za molitev in meditacijo. Uporablja se za štetje manter med meditacijo. Mantra je zbirka besed, pogosto iz sanskrta, ki se ponovi večkrat – tradicionalno 108 – krat. Med ponavljanjem se osredotočite na pomen in vibracijo besed, po možnosti v kombinaciji s spremljajočo vizualizacijo. Z vadbo v takšni meditacijski praksi se vaše misli umirijo in telo sprosti. Dandanes se mala nosi tudi kot modni dodatek.

Služi istemu namenu kot v krščanstvu rožni venec. Kroglice iz (pol)dragih kamnov, biserov, semen bodhi ali lesa lahko služijo štetju manter, molitev, meditaciji ali le kot eneergijska podpora. Vrvica je enaka za vsako malo in mora biti sestavljena iz devetih niti, ki simbolizirajo Budo Vajradhara in osem Bodhisattv. Večja kroglica na koncu pomeni modrost, zavedanje praznine, valjasta kroglica na vrhu velike kroglice pa simbolizira praznino samo.

Mala s 108 kroglicami se uporablja pri recitiranju ali petju manter. 108 je idealno število za vse vrste namenov. Pomembno je, da bodo naše misli med recitiranjem ali petjem mantre čiste. Mantra je praktična uporaba skrivnih moči, ki lahko pomagajo našemu napredku. Učinek bo dosežen z večkratnim ponavljanjem mantre; to postane bolj poglobljeno, ko nadaljujemo s to recitacijo. Bistven je zvok, ki nastane med recitiranjem. Ta zvok ustvari edinstven duhovni odtis na osebo, ki recitira. Pravijo, da je mantra kot človek; obstajajo različne stopnje, skozi katere je treba iti, preden dosežemo končni učinek: “Očiščenje misli.” Obstajajo različne mantre z inherentno potencialno močjo; ti se lahko osebno prenesejo od Mojstra k iniciantu. To so tako imenovane “siddha mantre”.

PALO SANTO
Burseara Graveolens, znana kot Palo Santo ali Sveti les. Les ima bogat, sladek, dišeč vonj in deluje antiseptično in antibakterijsko. Uporablja se v osnovi pri obredih čiščenja in posvetitve.

Palo santo ima lahko svetleč videz, to je zaradi smole znotraj lesa.

Palo Santo ima svežo aromo citrusov, za katero pravijo, da ima izjemno moč energijskega čiščenja.

Ena od edinstvenih lastnosti Palo Santa naj bi bila njegova zdravilna in čistilna moč, zaradi katere je kadilo v Južni Ameriki tako pomembno.

Naš Palo Santo prihaja iz divjih in trajnostnih nasadov.

Običajno drevo raste 30 let, odmre in pade. Drevo se pusti 10-20 let, nakar drevo očistijo, uporabijo les in ponovno zasadijo.
Prodajamo le divje nabran čisti Palo Santo (Bursera graveolens) v državah Južne Amerike zavezništva Pachamame, ki so zavezana k ohranjanju, upravljanju in vzdrževanju svojih gozdnih nasadov.
Šamani in posamezniki ga uporabljajo za čiščenje energijskega smoga. Uporablja se v terapijah, obredih in slovesnostih po vsem svetu.
Plemena iz džungle Južne Amerike so ugotovila, da pomagajo tudi odganjati žuželke.

Šamani ga uporabljajo za čiščenje prostora, oseb, kamnov, oltarjev…

Opomba: Slika je simbolična

SERFOR certified Palo Santo products
This Palo Santo comes from forests that are managed, authorised and certified by the Ministry of Agriculture and Irrigation (SERFOR) of Peru. Only Palo Santo trees and branches that have fallen naturally and remained on the land for at least 3 to 4 years are used. This way of harvesting does not harm nature and only wood with a rich aroma is used.

 

Morda vam bo prav tako všeč…