Akcija!

Kip BUDA – Shakyamuni Mudra – 9 cm

10,00 

Po Feng Shui tradiciji postavitev kipa Bude v prostoru prikliče pozitivno Chi energijo. Mudra, kjer je roka usmerjena proti Zemlji (Bhumisparsa) in je ena najbolj pogostih muder, ki simbolizira pomemben del življenja Bude. Ko je Buda meditiral pod Bodhi drevesom v Bodh Gaya (Indija), se je odločil, da bo dosegel razsvetljenje.

2 na zalogi

Opis

Material: beli alabaster, polyresin
Velikost: 9 cm
Teža: 120 g

Mudra:
Mudra, kjer je roka usmerjena proti Zemlji (Bhumisparsa) in je ena najbolj pogostih muder, ki simbolizira pomemben del življenja Bude. Ko je Buda meditiral pod Bodhi drevesom v Bodh Gaya (Indija), se je odločil, da bo dosegel razsvetljenje. Boginja Mara mu je poslala mlada dekleta, da bi ga zamotila pri njegovi meditaciji. In Buda je takrat usmeril roko proti zemlji z eno roko, in je s tem pokazal svojo disciplino. To je bil pomemben trenutek njegovega razsvetljenja.

Po Feng Shui tradiciji postavitev kipa Bude v prostoru prikliče pozitivno Chi energijo

Postavite kip Bude vsaj v višini oči, saj drugače ni spoštljivo. Vsekakor pa ne postavite kipa nižje od 75 cm višine od tal.

Kip Bude lahko postavite v katerikoli prostor, razen v spalnico, kopalnico ali kuhinjo. 

Po Feng Shui tradiciji je priporočljivo postaviti kip Bude nasproti vhodnih vrat, na višini vsaj 75 cm.

Ena od odličnih pozicij za postavitev kipa Bude je v dvevni sobi, nasproti vhoda.

Ostale odlične pozicije za kip Bude po Feng Shui-ju so: miza za učenje, v pisarni, na oltarju, v centru za jogo ali duhovno prakso.

Primerno za dvigovanje vibracije v prostoru, za oltarje, meditacije.