Akcija!

Kip ZELENA TARA – 26 cm (Teža 3,6 Kg) – medenina

188,00 

Zelena Tara (Chittamani Tara) je ženska manifestacija razsvetljene energije. Izredno kvaliteten in masiven kip Zelene Tare. Primeren za oltar, obred, priklic svete energije Zelene Tare.

1 na zalogi

Šifra: 13601-88 Oznaka: Product ID: 17801

Opis

Zelena Tara (Chittamani Tara) je ženska manifestacija razsvetljene energije, zelo priljubljena v tibetanskem budizmu.

Obstaja 21 manifestacij Tare; najpomembnejši sta Bela Tara in Zelena Tara.

Tara, katere ime pomeni »zvezda« ali »tista, ki vozi čez«, je Bodisatva sočutja. V tibetanščini je Tara znana kot »Dölma« (Sgrol-ma) ali »Ona, ki rešuje«. Predvsem predstavlja sočutje v akciji, saj je v procesu stopiti s svojega lotosovega prestola, da bi pomagala čutečim bitjem. Zelena Tara je predstavljena je kot lepa, privlačna ženska, oblečena v svilo in dragulje. Tara je na več načinov povezana z zeleno barvo. Je sopotnica Amoghasiddhi Bude, ki je tudi sam zelen. Zelena Tara je povezana z elementom zraka, ki je tudi sam povezan z zeleno barvo. Zelena Tara je gozdna boginja, prikazana kot odeta v liste.

 

Izjemno močna podpora božanski ženski notranji in zunanji lepoti, moči srca in ljubezni, in tudi seksualnosti in narave.

Za njeno manifestacijo je značilno sedem oči v glavi, dlaneh in podplatih, sedi pa v popolnem položaju lotosa. V levi roki drži steblo modrega lotosa. Mesečno se v vseh budističnih duhovnih skupnostih recitira 21 verzov Zelene Tare, da bi pomirili in premagali ovire.

Recitiranje mantre Zelena Tara nevtralizira znane in neznane strahove.

Mantra je: Om Tare Tuttare Ture Soha.

Material: medenina
Velikost: 26 cm
Teža: 3,6kg

 

Morda vam bo prav tako všeč…