Placebo ste vi – Joe Dispenza (KNJIGA)

28,00 

V dvanajstih jedrnatih poglavjih, ki se berejo kot znanstvena srhljivka, Dispenza razkriva trdne razloge, zakaj naj bi sprejeli dejstvo, ki lahko spremeni naše življenje: učinek placebo smo namreč mi sami, ko si dokažemo najmogočnejše zmožnosti zdravljenja, ustvarjanja čudežev in dolgoživosti.

Ni na zalogi

Šifra: 4027-16 Kategorija: Oznake: , , , , , , Product ID: 13562

Opis

Joe Dispenza spaja trdne znanstvene dokaze z navdušujočimi vpogledi in s tem, ko širi obzorja mogočega, premika meje znanega. Znanost jemlje resneje od večine znanstvenikov, v tej osupljivi knjigi pa z najnovejšimi znanstvenimi dognanji na področjih epigenetike, nevroplastičnosti in psihonevroimunologije oblikuje logični sklep: vi in prav vsi ljudje oblikujemo svoje možgane in telo z mislimi, čustvi, nameni in transcendentalnimi stanji, ki jih izkusimo. Knjiga Placebo ste vi vas vabi, da s temi spoznanji oblikujete novo telo in si ustvarite novo življenje.

Videli boste, da to ni metafizična izjava. Včasih vam bo ob branju knjige Placebo ste vi celo neprijetno. Ampak vztrajajte. Nelagodje je samo znak vpliva vašega starega jaza, ki ugovarja zaradi neizogibnosti sprememb, ki vas bodo preobrazile, ter motenj, povezanih z vrednostmi hormonov. Avtor pravi, da so lahko ti občutki neudobja preprosto biološki odziv na razkroj starega jaza.

Drugi del knjige Placebo ste vi vam prinaša meditacijske vaje, pri katerih se metafizično konkretno uresniči. Brez težav lahko meditirate sami in na svoji koži preizkusite pestro paleto zmožnosti, kako biti sam svoj placebo. Cilj knjige Placebo ste vi je spremeniti vaša prepričanja in zaznave o vašem življenju na biološki ravni. Tako boste navdušenje nad drugačno prihodnostjo uresničili na snovni ravni.

 

ODLOMEK IZ KNJIGE

Mogoče poznate zgodbo o majorju, ki je bil zaprt v koncentracijskem taborišču v Vietnamu in je v mislih vsak dan vadil golf na določenem igrišču, da se mu ne bi zmešalo. Ko so ga končno izpustili in se je vrnil domov, je odigral popolno partijo in zmagal.

Ali pa ste slišali pripoved o Anatoliju Sčaranskem, sovjetskemu aktivistu za človeke pravice? Bil je več let zaprt v Sovjetski zvezi, po tem ko so ga po krivem obtožili, da je v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja vohunil za ZDA. Šaranski je vse dni svoje zaporne kazni preživel v majhni hladni in temni sobici – čisto vsak dan je v mislih igral šah s samim seboj, da se mu ne bi zmešalo. Vaja mu je omogočila, da je ohranil številne nevronske zemljevide. Po izpustitvi se je vrnil v domovino in postal predsednik. Kasneje je premagal svetovnega šahovskega mojstra Garija Kasparova.

 

POHVALE KNJIGE

»Placebo ste vi je priročnik z navodili, kako ustvariti čudeže v telesu, na področju zdravja in na splošno v življenju. Je preprosto čudovit. Mogoče gre za edini recept, ki ga boste kdaj potrebovali.« (Christiane Northrup, dr. med., avtorica knjižnih uspešnic Žensko telo, ženska modrost in Brezčasne boginje)

»Dr. Joe Dispenza je stkal izsledke znanstvenih raziskav in ustvaril res prelomen pristop na področju izkoriščanja uma za zdravljenje telesa. Očarana sem. Bravo!« (Dr. Mona Lisa Schulz, dr. med., avtorica uspešnic Vse je v najlepšem redu in Ozdravite svoj um)

»V dvanajstih jedrnatih poglavjih, ki se berejo kot znanstvena srhljivka, Dispenza razkriva trdne razloge, zakaj naj bi sprejeli dejstvo, ki lahko spremeni naše življenje: učinek placebo smo namreč mi sami, ko si dokažemo najmogočnejše zmožnosti zdravljenja, ustvarjanja čudežev in dolgoživosti! To knjigo obožujem in veselim se sveta, v katerem bo skrivnost placeba temelj vsakdanjega življenja.« (Gregg Braden, avtor knjižne uspešnice Božanska matrika)

»Placebo ste viimam na polici s knjigami na delu, ki ga imenujem ‘zelo pomembne knjige’. Zame je to zelo dragoceno znanje, saj mi znanstveno potrjuje in razlaga učinek, ki ga imajo na nas sprememba razmišljanja, razreševanje vzrokov za težave in napačnih prepričanj, ki jih sam prakticiram v okviru karmične diagnostike.« (Marjan Ogorevc, bioterapevt, atletski trener, avtor knjig Samozdravljenje s karmično diagnostiko, Sodobna bioterapija in Spreminjamo sebe, spreminjamo svet)

»Vaš um neverjetno pomembno vpliva na uspeh ali poraz pri tako rekoč vsem, od odnosov, šole, dela in financ do sreče v vsakdanjem življenju. Knjiga Placebo ste vi predstavlja mogočno raziskovanje vašega najpomembnejšega vira in ponuja številna praktična orodja za optimalno delovanje uma, ki okrepi splošni uspeh v življenju. Všeč mi je, kako dr. Dispenza posreduje zapletene zamisli – tako, da ga vsi razumejo in imajo koristi od njih.« (Daniel G. Amen, dr. med., ustanovitelj klinike Amen in avtor knjižnih uspešnic Change Your Brain, Change Your Life ter Magnificent Mind at Any Age s seznama časopisa New York Times)

»Na podlagi izkušenj z bolniki z boleznimi, ki jim ogrožajo življenje, sem spoznal resnico, ki je razkrita v knjigi Placebo ste vi. Telo doživlja to, kar um verjame. Spoznal sem, kako ‘prelisičiti’ ljudi, da bi okrepili zdravje. Zdravniki lahko ubijejo ali zdravijo z besedami, ko te postanejo ‘meči’. Vsak od nas ima prirojene zmožnosti za samozdravljenje. Pomembno je vedeti, kako jih izkoristiti. Berite in se učite.« (Bernie Siegel, dr. med., avtor knjig A Book of Miracles in The Art of Healing)

»Učinek placeba – naš odziv na prepričanje, da smo prejeli sprožilec za zdravljenje – medicina že dolgo preučuje kot nenavaden pojav. Dr. Joe Dispenza nas v svoji knjigi Placebo ste vi, ki spreminja paradigmo, dobesedno izstreli onkraj prepričanja, da je učinek placeba nekakšno odstopanje oziroma napaka. V dvanajstih jedrnatih poglavjih, ki se berejo kot znanstvena srhljivka, Dispenza razkriva trdne razloge, zakaj naj bi sprejeli dejstvo, ki lahko spremeni naše življenje: učinek placebo smo namreč mi sami, ko si dokažemo najmogočnejše zmožnosti zdravljenja, ustvarjanja čudežev in dolgoživosti! To knjigo obožujem in veselim se sveta, v katerem bo skrivnost placeba temelj vsakdanjega življenja.« (Gregg Braden, avtor knjižnih uspešnic Božanska matrika in Globoka resnica s seznama časopisa New York Times)

»Dr. Joe Dispenza je vrhunski učitelj, ki je sposoben pojasniti znanost izjemno preprosto, da bi jo lahko razumel vsakdo.« (Don Miguel Ruiz, dr. med., avtor knjižnih uspešnic Štirje dogovori, Mojstrstvo ljubezni in Tolteška umetnost življenja in smrti)

»Knjiga Placebo ste vi je obvezno branje za vsakogar, ki želi izkusiti optimalno zdravje uma, telesa in duha. Dr. Joe Dispenza razblini mit, da nimamo nadzora nad svojim zdravjem. Vrača nam moč in pravico, da smemo vse življenje pričakovati čudovito zdravje in dobro počutje, ter razkriva, kako ga ustvarimo. Če boste prebrali to knjigo, boste dobili najboljše možno zdravstveno zavarovanje na svetu.« (Sonia Choquette, svetovalka na področju šestih čutov in avtorica knjižne uspešnice The Answer Is Simple s seznama časopisa New York Times
Joe Dispenza)

 

O AVTORJU

Dr. Joe Dispenza je mednarodni predavatelj, raziskovalec, korporativni svetovalec, avtor in vzgojitelj, ki je bil povabljen na predavanja v več kot 33 držav na šestih celinah. Kot predavatelj in vzgojitelj ga vodi prepričanje, da ima vsak od nas potencial za veličino in neomejene sposobnosti. V svojem enostavno razumljivem, spodbudnem in sočutnem slogu je Joe Dispenza vzgojil na tisoče ljudi, v katerih je podrobno opisal, kako si lahko znova napišejo možgane in obnovijo svoje telo za trajne spremembe. Doktor kiropraktike je prvič opozoril nase kot eden od znanstvenikov v nagrajenem filmu What the Bleep Do We Know!? Od objave filma leta 2004 poglablja in širi svoje delo v več smeri – vse odsevajo njegovo navdušenje nad ugotavljanjem, kako lahko ljudje uporabijo najnovejše izsledke s področij nevroznanosti in kvantne fizike – ne le za zdravljenje bolezni, ampak tudi za srečnejše in bolj izpolnjeno življenje. Dr. Joeja žene prepričanje, da je lahko vsakdo od nas veličasten in ima brezmejne sposobnosti.

Kot učitelj in predavatelj je bil dr. Joe doslej vabljen na nastope v več kot 26 državah na šestih celinah. Izobražuje več tisoč ljudi, predava razumljivo, spodbudno in sočutno. Podrobno pojasnjuje, kako lahko ljudje preoblikujejo svoje možgane in telesa, da bi ustvarili trajne spremembe. Poleg številnih spletnih in televizijskih tečajev izvaja tudi tridnevne nadaljevalne in petdnevne izpopolnjevalne delavnice po svetu.

Kot raziskovalec dr. Joe preučuje znanost, povezano s spontanimi remisijami, zanima pa ga tudi, kako se ljudje sami znebijo kroničnih težav in celo neozdravljivih bolezni. Nedavno se je začel povezovati z drugimi znanstveniki, s katerimi poglobljeno preučuje učinke meditacije med svojimi nadaljevalnimi delavnicami. S svojo ekipo opravlja mapiranje možganov z elektroencefalografijo (EEG) in merjenjem energijskega polja posameznikov z napravo, ki omogoča vizualizacijo izločenih plinov (GDV). Z monitorji HeartMath meri koherentnost srca, s senzorjem GDVSputnik pa meri energijo, navzočo v prostoru, kjer poteka delavnica – pred dogodkom, med njim in po njem. Načrtuje, da bo raziskave kmalu lahko oplemenitil z epigenetskim testiranjem.

V vlogi avtorja je dr. Joe napisal knjigi Evolve Your Brain: The Science of Changing Your Mind ter Breaking the Habit of Being Yourself: How to Lose Your Mind and Create a New One (Odvadite se biti to, kar ste: kako izgubiti svoj um in ustvariti novega) – v obeh podrobno opisuje nevroznanost sprememb in epigenetiko. Dr. Joe se je za kiropraktika izšolal v ustanovi Life University, kjer je diplomiral z odliko. Podiplomsko izobraževanje je namenil področjem nevrologije, nevroznanosti, delovanja možganov in možganske kemije, celične biologije, tvorjenja spomina ter staranja in dolgoživosti. Ko dr. Joe ne predava in piše, sprejema bolnike na svoji kliniki za kiropraktiko v bližini Olympie v zvezni državi Washington.

Joe Dispenza je tudi poleg ponudbe različnih spletnih tečajev in tečajev je osebno poučeval tridnevne progresivne delavnice, petdnevne napredne delavnice in sedemdnevne tedenske napredne retreat-ove v ZDA in tujini. Od leta 2018 so njegove delavnice postale enotedenska ponudba, vsebina progresivnih delavnic pa je postala na voljo na spletu.

 

INFORMACIJE O KNJIGI

Jezik: Slovenščina
Št. strani: 404
Dimenzije:
22,0 x 14,0cm
Vezava:
Mehka vezava

Leto izdaje: 2018
Avtor: Joe Dispenza
ISBN: 978-961-7033-37-3

Morda vam bo prav tako všeč…