Pot šamana / The Way of the Shaman – Michael Harner (KNJIGA)

25,00 

Knjiga je rezultat dolgoletnega antropološkega terenskega dela, medkulturnih proučevanj, eksperimentalnih raziskav in neposrednih izkustev med ekvadorskimi Hivari in perujskimi Konibi.

Ni na zalogi

Šifra: 4023 Kategorija: Oznaka: Product ID: 3126

Opis

Ta klasika o šamanizmu je bila začetnica sodobne šamanske renesanse. Je najpomembnejši vir in referenca o šamanizmu. Zdaj, z novim uvodom in vodnikom po trenutnih virih, antropolog Michael Harner ponuja dokončen priročnik o praktičnem šamanizmu – kaj je, od kod prihaja in kako lahko sodelujete.

 

O AVTORJU

Kar je Jogananda napravil za hinduizem in D.T. Suzuki za zen, je Michael Harner napravil za šamanizem. Ustanovil je Fundacijo za šamanske študije in uvedel šamanizem v sodobno življenje. Leta 1956 je odpotoval v Amazonijo, kjer je med Hivari naletel na šamanizem, ukoreninjen v vsakdanje življenje. Nekaj let pozneje je v perujski Amazoniji, kjer se je pri Konibih želel poučiti o njihovem duhovnem sistemu, preizkusil napitek iz ajahuaske, ki mu je spremenil življenje. Po vrnitvi k Hivarom je proučeval psihedelični šamanizem, saj so mu zaupali, da je pravo svetlobo resničnosti mogoče zagledati le z uživanjem psihedeličnih rastlin. Po temeljitem proučevanju šamanizma je s Fundacijo širil védenje o šamanskih metodah na osnovi bobnanja, vizualizacije in drugih tehnik brez uporabe psihoaktivnih snovi.

 

INFORMACIJE O KNJIGI

Jezik: Angleščina
Št. strani: 205
Dimenzije: 156 x 234 x 14mm

Leto izdaje: 01 Apr 1992
Založnik: HarperCollins Publishers
ISBN: 13 9780062503732

3. izdaja

Morda vam bo prav tako všeč…