Akcija!

RUDA – 10 cm

9,50 

“Rue”, ki je znana tudi kot ruda ali kraljica zelišč, je domačinka na območju Balkana in Sredozemlja. V čarobnih obredih se uporablja že od antike. Stari Rimljani so verjeli, da lahko ruda zaščiti uporabnika pred zlim očesom.

Ni na zalogi

Šifra: 3020-1 Kategorija: Oznake: , , Product ID: 12638

Opis

Rue, Ruta, Ruda, Ruta graveolens, Strong smelling rue
Dolžina: cca. 10 cm

RUDA
“Rue”, ki je znana tudi kot ruda ali kraljica zelišč, je domačinka na območju Balkana in Sredozemlja. V čarobnih obredih se uporablja že od antike. Stari Rimljani so verjeli, da lahko ruda zaščiti uporabnika pred zlim očesom. Za zaščito se uporablja zelišče rude skupaj z žajbljem. Uporablja se lahko v kopelih, nosi pa se lahko tudi v vrečkah. “Čarovniki in čarovnice” so v antiki uporabljali rudo za zaščito in krepitev avre ter spodbujanje zdravja, zbranosti in ljubezni.

Ruda ima močan vonj, ki ga mačke običajno hitro odkrijejo. Ker so mačke zgodovinsko povezane s čarovnicami, se ruda že od srednjega veka uporablja kot talisman za odganjanje čarovnic.

Ruda je povezana s planetoma Mars in Saturn ter elementom ognja.  Povezana je tudi z boginjama Hekate in Diano.

Prižiganje rude se lahko uporablja za čiščenje hiše in čiščenje negativnih energij. Dim očisti območje ali osebo. Ruda je pogost element zaščitne magije. V Wicci se lahko posušeno rudo zmeša z izvirsko vodo in se jo potrese po domu, da odstrani “slabe duhove” in privabi mirne vibracije. Polaganje zvitka ali vrečke z rudo nad vhodna vrata naj bi ščitilo pred “zlobnim očesom”.

Zavitek je zvezan z vrvico iz 100% bombaža.

Morda vam bo prav tako všeč…