Akcija!

Tibetanske činele, “tingše”, činelce (posebna izvedba – 820 g, 11 cm)

155,00 

To je posebna izvedba tingš, izredno kvalitetna. S kovinsko škatlico za shranjevanje. Izredno lep in dolg zvok. Za profesionalno uporabo.

1 na zalogi

Opis

Tibetanske činele, izvirno imenovane Tingshe, so sveti instrument zvoka in njihova oblika in uporaba izhajata iz Tibeta. Narejene so v Nepalu.

To je posebna izvedba tingš, izredno kvalitetna. S kovinsko škatlico za shranjevanje. Izredno lep in dolg zvok. Za profesionalno uporabo.

Tingše (ding-sha, činele) se uporabljajo kot glasbena daritev v duhovnih praksah med meditacijo. Uradjajo se v časovnih intervalih, z namenom vzdrževanja koncentracije. Glasbene daritve so del molitvenih obredov v Tibetu (Puja), kjer se uporablja več različnih instumentov: zvončki, bobni, činele in rogovi. Glasbena daritev je tradicionalna praksa pri TIbetanskih Budistih in v ceremonijah Hinduizma. Uporabljajo se tudi za Feng Shui prakso, za meditacijo, čiščenje prostora, podporo pri zdravljeni in za uravnavanje energij.

Kako naj uporabljam “tingše”?
Držite usnjen trak z obema rokama in udarite činelci skupaj. Ustvarili boste lep, čist zvok z visokim tonom, ki bo očistil energijo v prostoru in ustvaril občutek miru. Tingše ustvarjajo ton, ki odpira srčno čakro. Njihov namen je, da nas prikličejo v pozornost tukaj in zdaj, da najdemo prioritete v našem življenju v temu turbulentnem in iluzornem svetu. Lahko igrate na njih tako, da sta postavljeni horizontalno ali vertikalno.

Tingše in Feng Shui
Tingše se uporabljajo tudi v Feng Shui-u, za čiščenje energij v prostoru. S tingšami se postavite proti vsaki strani neba in jih zaigrajte. Je praktičen pripomoček tudi, ko ne morete čistiti prostora naprimer s kadili ali žajbljem.

Tingše in zdravilni zvok
Lahko se uporabljajo za čiščenje auričnih polj. Uporabijo se tudi za začetek in konec meditacije. Nekateri pravijo, da nas zvok tibetanskih činel prikliče v ta trenutek.
Kako skrbeti za svoje tibetanske činele
Ne potrebujejo nobenega vzdrževanja, a je priporočljivo, da jih imate na svojem oltarju ali na svetemu mestu. Lahko jih zavijete v blago ali vrečko iz blaga.
Različne dekoracije na činelah
Dekoracija na tibetanskih činelah ima poseben pomen. Velikokrat je na njih mantra OM MANI PADME HUM, ali Tibetanski zmaji, ali 8 tibetanskih simbolov za dobro življenje. A mnoge činele so brez napisov.

Iz česa so narejene tibetanske činele
Vsaka činela je narejena iz litine s pomočjo peska, je iz mešanice bakra in zink ali iz bakra in kositra. Obe litini sta kvalitetni in ustvarita čudovito harmonijo zvoka, ki se dotakne naše duše in malega prostora v srcu.