Žajbelj BELI S SLADKO TRAVO – 10 cm

11,00 

Sladka trava je eno najpomembnejših zelišč, ki jo uporabljajo Severno Ameriški domorodci. Pogosto je del medicine, ki ga uporabljamo skupaj z žajbljem ali cedro. Tako kot žajbelj, sladko travo uporabljamo za čiščenje negativnosti. V krogih medicine se je pogosto začelo tako, da se je prižgal žajbelj in sladka trava, in se je vsak udeleženec prekadil in očistil z dimom.

26 na zalogi

Šifra: 3021 Kategorija: Oznaki: , Product ID: 2399

Opis

Sweetgrass
Dolžina: cca. 10 cm

SLADKA TRAVA

Sladka trava je eno najpomembnejših zelišč, ki jo uporabljajo Severno Ameriški domorodci. Pogosto je del medicine, ki ga uporabljamo skupaj z žajbljem ali cedro. Tako kot žajbelj, sladko travo uporabljamo za čiščenje negativnosti. V krogih medicine se je pogosto začelo tako, da se je prižgal žajbelj in sladka trava, in se je vsak udeleženec prekadil in očistil z dimom. Ker so včasih krogi zdravljenja lahko naporni, so domorodci uporabili sladko travo na začetku in na koncu kroga, da čiščenje in pomiritev.

Zato sladka trava predstavlja pozitivnost, moč, povezanost z Stvarnikom in vsemi našimi odnosi (Mitakuye Oyasin). Predstavlja mati, našo mamo, mati Zemljo. Je naša povezanost z deželo, pokrajino, s tistim, kar je okoli nas. Njen vonj, ko je suh, je sladek vonj, ki spominja na naše prednike. Ko je svež, ima vonj po travi (rahlo). Vonj je svež, diši po udobju in domu. Kot pletenica lahko sladka trava predstavlja nekaj različnih konceptov. V kulturi Cree-Ojibway lahko na primer tri pletenice sladke trave predstavljajo ljubezen, mir in harmonijo ali um, telo in duha.

“Indijanka sladka trava” je zdravilno zelišče, ima zdravilne lastnosti. Na primer, sladko travo lahko uporabimo za pomoč pri prehladu ali težavah s sinusi. Lahko se pije kot čaj za pomoč pri kašlju.

ŽAJBELJ

Žajbelj nas povezuje s prvinsko energijo matere Zemlje. Uporablja se v šamanskih obredih čiščenja, kjer se žajbelj zakuri in sprošča sveti dim. Spodbuja pridobivanje vizij in izganja “negativno” energijo, in entitete, ki bi nam želele škodovati. Znanstvene raziskave so celo pokazale, da se je 94% bakterij v sobi razgradilo po kurjenju žajblja.
Vsako kurjenje žajblja se uporablja lahko tudi kot naravna obramba pred žuželkami, kot so moli in komarji.

Prižiganje žajblja je metoda čiščenja, ki spremeni tudi vaše stanje zavesti.
Žajbelj ima oster, zelo oster vonj, ki ga lahko opišemo kot “začinjen”. Vsi pa tega vonja ne doživljajo kot prijetnega, in jim je lahko premočan. Lahko ga uporabljate za lastno čiščenje avre, prostora, svojih predmetov…
Preden uporabite žajbelj, se mu zahvalite in se povežite z njim z vašo srčno energijo.
Sveženj žajblja vsebuje liste, ki so posušeni in zvezani skupaj. Zaradi takšnega načina vezave se zvitek zelo enostavno prižge. Takoj, ko se zasveti vrh zvitka, lahko pihnete vanj, da se razžari ali pa zamahnete s peresom. Takoj bosta prepoznali njegov poseben vonj in moč njegove medicine.

Zavitek je zvezan z vrvico iz 100% bombaža.

(opomba: na sliki so trije zavitki žajblja, v ceni je vključen le en zavitek)

Morda vam bo prav tako všeč…