Žajbelj SANJSKI (dream sage) – 10 cm

11,00 

Sanjski žajbelj so uporabljali pleme Chumash iz Severne Amerike.  Za njih je bila ta rastlina znana kot ‘sanjski modrec’. Zelišče se je uporabljalo za LUCIDNE in DOBRE SANJE, saj so menili, da so dobre sanje bistveni vidik normalnega človekovega delovanja!

7 na zalogi

Šifra: 3019 Kategorija: Oznaki: , Product ID: 2396

Opis

Beli žajbelj s pelinom, Dream sage
Dolžina: cca. 10 cm

SANJSKI ŽAJBELJ
Sanjski žajbelj so uporabljali pleme Chumash iz Severne Amerike. Ta očarljiva lovska združenja so bila mornarska plemena, ki so se po morju podala v posebej izdelanih čolnih, da bi lovila kite. Ocenjujejo, da so ti domorodci že 13.000 let uporabljali sanjski žajbelj v svojih zdravilnih in obrednih praksah. Za njih je bila ta rastlina znana kot ‘sanjski modrec’. Zelišče se je uporabljalo za LUCIDNE in DOBRE SANJE, saj so menili, da so dobre sanje bistveni vidik normalnega človekovega delovanja!
Ampak to še ni vse.
Anglosaksonska plemena so verjela, da je to zelišče eno od devetih svetih zelišč, ki jih je svetu dal bog Woden.
Sanjski žajbelj je bila priljubljena sestavina v pivu “Gruitu” – uporabljal se je za aromatiziranje piva, še preden je hmelj postal priljubljen!
Na Kitajskem so v času Zmajevega festivala doma obešali šopke sanjskega žajblja, da bi preprečili vstop zlim duhovom.
Kitajci uporabljajo to rastlino tudi izdelavo “moxe palice”. Te palice nato segrejejo neposredno na koži v terapevtske namene, tehnika je imenovana “moksanje”. V  bistvu je to oblika akupunkture brez igel.
Znan je bil tudi kot “Sailor’s Tobacco” (tobak mornarjev), saj se je uporabljal kot alternativa, ko je mornarjem na morju zmanjkalo pravega tobaka!

Nekateri uporabniki poročajo o razmeroma blagih rezultatih, medtem ko pri drugih med spanjem doživljajo polno razburjena psihedelična potovanja! Kot pri večini zelišč tudi rezultate v prvi vrsti določa, kako dobro se v srcu povežete z rastlino in kako potrpežljivi ste z njo.

Najpogosteje poročani rezultati so: izboljšane sanje, povečanje živosti sanj in celo lucidne sanje, povečana ustvarjalnost in včasih povečana obarvanost sanj.

ŽAJBELJ

Žajbelj nas povezuje s prvinsko energijo matere Zemlje. Uporablja se v šamanskih obredih čiščenja, kjer se žajbelj zakuri in sprošča sveti dim. Spodbuja pridobivanje vizij in izganja “negativno” energijo, in entitete, ki bi nam želele škodovati. Znanstvene raziskave so celo pokazale, da se je 94% bakterij v sobi razgradilo po kurjenju žajblja.
Vsako kurjenje žajblja se uporablja lahko tudi kot naravna obramba pred žuželkami, kot so moli in komarji.

Prižiganje žajblja je metoda čiščenja, ki spremeni tudi vaše stanje zavesti.
Žajbelj ima oster, zelo oster vonj, ki ga lahko opišemo kot “začinjen”. Vsi pa tega vonja ne doživljajo kot prijetnega, in jim je lahko premočan. Lahko ga uporabljate za lastno čiščenje avre, prostora, svojih predmetov…
Preden uporabite žajbelj, se mu zahvalite in se povežite z njim z vašo srčno energijo.
Sveženj žajblja vsebuje liste, ki so posušeni in zvezani skupaj. Zaradi takšnega načina vezave se zvitek zelo enostavno prižge. Takoj, ko se zasveti vrh zvitka, lahko pihnete vanj, da se razžari ali pa zamahnete s peresom. Takoj bosta prepoznali njegov poseben vonj in moč njegove medicine.

Zavitek je zvezan z vrvico iz 100% bombaža.

(opomba: na sliki so trije zavitki žajblja, v ceni je vključen le en zavitek)

Morda vam bo prav tako všeč…