Kaj je to tema?

“Kaj je to tema?” je vprašala Mala duša.

Bog je odvrnil: “To je tisto, kar ti nisi.”

“Me bo teme strah?” je zastokala Mala duša.

“Samo, če si boš tako izbrala” je odgovoril Bog.” V resnici se nimaš ničesar bati, razen, če se odločiš drugače. Vse skupaj si samo izmišljujeva, veš? Pretvarjava se.”

“Oh”, je vzdihnila Mala duša ter se v trenutku počutila bolje.

Nato ji je Bog razložil, da sem bo, zato, da bi lahko neko stvar izkusila, pred njo pojavilo nasprotje te stvari. “To je velik dar,” je dejal Bog: “drugače neke stvari sploh ne bi mogla spoznati.

“Ne bi mogla spoznati Toplote brez Mraza. Zgoraj brez Spodaj, Hitro brez Počasi. Ne bi mogla verjeti, kaj je Levo brez Desne, Tukaj brez Tam, Sedaj brez Potem.

“Zatorej”, je zaključil Bog: takrat, ki so obdana s temo, ne stiskaj pesti, ne povzdiguj glasi in ne preklinjaj teme.”

*V življenju gremo skozi različne življenjske (pre)izkušnje. Ena izmed večjih, morda tudi “težjih” poteka sedaj, že skoraj dve polni leti.

Pomnimo, da vse lekcije, kar prejmemo je zgolj “orodje” s katerim razpolagamo. Kako bomo delovale? Na kakšen način? Kaj bomo izbirale in kaj bomo izbrale?

Nič se ne zgodi iz nič. Vedno je energija. Energija je vse in vse je energija.

Vedno je naše dojemanje, sprejemanje in na koncu naše delovanje tisto, kar omogoča naši duši, da se preobrazi. Preobrazi v čisto svetlobo in ljubezen. A do tam je včasih dolga pot. Pot življenja iz duse. Valovanje.

Če si trenutno v obdobju teme ali na prehodu, naj te spomnim, da je to le obdobje. Je proces. Je pot tvoje duše. Je Gor in je Dol. Zgoraj spodaj.

Ob najtežjih trenutkih pomaga, da si rečeš, da greš samo po zalet. Pomaga, da si rečeš, da si že bila v Temi in veš, kako je. Najtežje si že preživela. Sedaj samo pluješ na valovih in zaupaš, da je vse dobro. Da je vse dobro.

Pošiljam svetlobo, mir in radost ✨

(Prvi del zapisa je iz knjige Mala duša in Sonce, N.D. Walsch)