ŽAJBELJ Z RUDO

RUDA
“Rue”, ki je znana tudi kot ruda ali kraljica zelišč, je domačinka na območju Balkana in Sredozemlja. V čarobnih obredih se uporablja že od antike. Stari Rimljani so verjeli, da lahko ruda zaščiti uporabnika pred zlim očesom. Za zaščito se uporablja zelišče rude skupaj z žajbljem. Uporablja se lahko v kopelih, nosi pa se lahko tudi v vrečkah. “Čarovniki in čarovnice” so v antiki uporabljali rudo za zaščito in krepitev avre ter spodbujanje zdravja, zbranosti in ljubezni.

Ruda ima močan vonj, ki ga mačke običajno hitro odkrijejo. Ker so mačke zgodovinsko povezane s čarovnicami, se ruda že od srednjega veka uporablja kot talisman za odganjanje čarovnic.

Ruda je povezana s planetoma Mars in Saturn ter elementom ognja. Povezana je tudi z boginjama Hekate in Diano.

Prižiganje rude se lahko uporablja za čiščenje hiše in čiščenje negativnih energij. Dim očisti območje ali osebo. Ruda je pogost element zaščitne magije. V Wicci se lahko posušeno rudo zmeša z izvirsko vodo in se jo potrese po domu, da odstrani “slabe duhove” in privabi mirne vibracije. Polaganje zvitka ali vrečke z rudo nad vhodna vrata naj bi ščitilo pred “zlobnim očesom”.

ŽAJBELJ

Žajbelj nas povezuje s prvinsko energijo matere Zemlje. Uporablja se v šamanskih obredih čiščenja, kjer se žajbelj zakuri in sprošča sveti dim. Spodbuja pridobivanje vizij in izganja “negativno” energijo, in entitete, ki bi nam želele škodovati. Znanstvene raziskave so celo pokazale, da se je 94% bakterij v sobi razgradilo po kurjenju žajblja.
Vsako kurjenje žajblja se uporablja lahko tudi kot naravna obramba pred žuželkami, kot so moli in komarji.

Prižiganje žajblja je metoda čiščenja, ki spremeni tudi vaše stanje zavesti.
Žajbelj ima oster, zelo oster vonj, ki ga lahko opišemo kot “začinjen”. Vsi pa tega vonja ne doživljajo kot prijetnega, in jim je lahko premočan. Lahko ga uporabljate za lastno čiščenje avre, prostora, svojih predmetov…
Preden uporabite žajbelj, se mu zahvalite in se povežite z njim z vašo srčno energijo.
Sveženj žajblja vsebuje liste, ki so posušeni in zvezani skupaj. Zaradi takšnega načina vezave se zvitek zelo enostavno prižge. Takoj, ko se zasveti vrh zvitka, lahko pihnete vanj, da se razžari ali pa zamahnete s peresom. Takoj bosta prepoznali njegov poseben vonj in moč njegove medicine.