Žajbelj, ki je obdan z rdečo zmajevo krvjo iz Sumatre?

Beli žajbelj obložen s krvjo? Zagotovo ne kri zmaja! Rdeči žajbelj, kakor mu rečemo, je v resnici beli žajbelj, ki je obdan s smolo določenega sadeža, ki med drugim raste tudi na Sumatri, ki se mu reče Zmajeva kri.

Jagode tega sadeža so velike kot češnja in koničaste. Ko dozorijo, so pokrite z rdečkasto, smolnato snovjo, ki se jo od sadeža odstrani na ekološki način s paro ali tresenjem. Obstajajo tudi drugi načini, ki sadje prekuhajo. Smolo zmajeve krvi se uporablja tudi v predelavi v nakit, barvia v kozmetiki, tinkturah in podobno. Na Bližnjem vzhodu to smolo uporabljajo tudi kot samostojno kadilo.

Zakaj je rdeča smola dodana k belemu žajblju?

Znano je, da beli žajbelj odstranjuje negativne energije iz vašega prostora. Ameriški domorodni zdravilci ga od nekdaj uporabljajo, da očistijo svoj prostor. Zmajeva kri povečuje prednosti belega žajblja.

Prednosti Rdečega žajblja

Zmajevo kri je dobro uporabljati pri izvajanju ritualov za čiščenje in zaščito. Odvzame negativne energije. Uporablja se tudi pri blagoslovih. Sodobni zdravilci in šamani uporabljajo zmajevo kri tudi za povečanje moči ceremonije in pri pomoči vrnitve izgubljenih delčkov duše.

Ima tudi zelo močne zaščitne lastnosti. Rdeča smola zmajeve krvi se je tradicionalno uporabljala za čiščenje polja z negativno ali zastalo energijo in za ojačanje psihične, magične in duhovne energije. Prav tako naj bi se izboljšalo zdravje, moč in naj bi pomagala pri zdravljenju impotence. Zmajeva kri je znana tudi po tem, da deluje kot močno sredstvo za razstrupljanje in čiščenje krvi.

Kako se ga uporablja?

Postopek sežiganja šopa suhih zelišč ali listov je del tradicij po celem svetu. Lahko prižgete vaš žajbelj in se sprehodite po vašem domu z namenom, da očistite prostore vseh zastalih energij. Dovolite, da vas duh žajblja void skozi pesem moči vašega srca. Ob “žajbljanju” lahko uporabite glasbila, kot so bobni ali ropotuljice. Vsekakor pa svetujemo, da se z duhom žajblja povežete v kratki molitvi.

Vsekakor pa priporočame čiščenje z dimom kateregakoli žajblja v naslednjih primerih:

  • Pred in po energijskemu zdravljenju
  • Če ste imeli v svojem prostoru preveč obiskov, ali bi radi očistili proctor, ko oddidejo
  • Vsekakor po prepiru ali kateri koli stresni situaciji
  • Izjemno priporočljivo tudi ko nam planeti in zvezde pripravljajo zabavne dogodke, kot so mrk, noč polne ali mlade lune ali ob Merkurjevi retrogradnosti
  • Pred molitvijo ali obredom
  • Če imate veliko negativnih misli ali čustev
  • Ko se počutite obremenjene s svojimi težavami

 

Kako ga uporabite?

Priporočamo, da si taste namen. Na primer: “Duh žajblja, hvala ker mi pomagaš očistiti energijo v mojem prostoru.”

Priporočamo, da uporabite školjko, ki nas povezuje z elementom vode in z majhno čajno lučko, saj se svežnji žajblja (sploh pa rdečega) običajno hitro ugasnejo in jih je treba ponovno prižgati.

Prižgite en konec snopa žajblja in se sprehodite po svojem prostoru, tako da dim premikate v vse smeri. Uporabite lahko pero, pahljačo ali rook. Veliko zastale energije se nahaja tudi v pohištvu in zavesah.

Ali lahko očistite kristale z žajbljem?

Vsekakor ja! A najpomembnejša je vaša namera. Žajbelj bo le ojačal vašo namero. Prosite duh žajblja da očisti vaše kristale (ali katerekoli predmete), povežite se z njim v srcu, in v vaši notranji viziji vidite, kako se vse zastale energije in program iz kristalov čistijo in grejo v nebo skozi dim.

Hvala, ker ste si vzeli čas in prebrali ta članek.

RDEČI ŽAJBELJ je na voljo tudi v naši trgovini.